Program 2025 - zvané přednášky

Jana Hajšlová, VŠCHT Praha: Alternativní proteiny: současné výzvy pro vědu i praxi.

Roman Pavela, Národní centrum zemědělského a potravinářského výzkumu (CARC), Praha: Tradiční zdraví prospěšné látky z rostlin v potravinách aneb hledání nových chutí, náhrad aditiv i způsobu prevence proti civilizačním chorobám.

Petr Tláskal, Společnost pro výživu & Oddělení léčebné výživy, FN Motol, Praha: Potraviny, výživa a zdraví. 80 výročí Společnosti pro výživu.

Eva Singrová, Petr Cuhra, Státní zemědělská a potravinářská inspekce: Úřední kontrola veganských a vegetariánských potravin v ČR.

Jiří Mazáč, Klára Štovčíková, Andrea Čamrová, Celně technická laboratoř, Generální ředitelství cel, Praha: Současné trendy v analýze potravin z pohledu CTL.

Milan Čertík, Ústav biotechnológie, STU Bratislava: Aplikácia nutrične obohatených agro-surovín pre produkciu potravín/krmovín pripravených pomocou fungálnych polosuchých fermentácii.

Pavel Dostálek, VŠCHT Praha: Nové trendy ve výrobě nealkoholických a nízkoalkoholických piv.

Lenka Kouřimská, Česká zemědělská univerzita v Praze: Hmyz jako potravina a krmivo: Od historie k budoucím výzvám a možnostem využití.

Michael Murkovic, Graz University of Technology, Austria: Heat induced toxic compounds in foods.

Karel Cejpek et al., VŠCHT Praha: Strategie pro regulaci reakcí neenzymového hnědnutí v potravinách.

Jaroslav Čítek, Česká zemědělská univerzita v Praze: Možnosti eliminace kančího pachu ve vepřovém mase a masných výrobcích.

Richard Koplík et al., VŠCHT Praha: Stopové prvky v luštěninách: chemické formy a souvislost s biologickou dostupností.

Postery: 17 sdělení

Sborník příspěvků 2025

Termín pro odeslání plných textů do Sborníku příspěvků je 31. červenec 2025. Pro zaslání plného textu použijte, prosím, šablonu a pokyny pro vytvoření, které jsou uvedeny v sekci Ke stažení. Děkujeme autorům za dodržení formátování uvedeného v pokynech. Plný text zasílejte v MS Word ve formátu DOC i PDF.
Sborník příspěvků z CzechFoodChem 2025 - Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin naleznete po jeho zkompletování v dokumentu Sborník příspěvků v sekci Historie.

Soutěž o nejlepší posterové sdělení CzechFoodChem 2025

Autor oceněného posteru získá volný vstup na příští ročník symposia. Vyhlášení vítěze proběhne při zakončení konference v úterý 20. května 2025.

Možnost hodnotit plakátová sdělení mají všichni účastníci symposia. Při hodnocení posterů je třeba se držet zejména těchto kritérií:

a) odborná úroveň (chemický popis, diskuse výsledků, uvedení v souvislostech)
b) originalita prezentovaných výsledků
c) srozumitelnost prezentovaných údajů
d) vědecký význam pro oblast potravinářství
e) formální správnost (chemometrie, srozumitelnost textu, grafické zpracování, apod.)
f) účast autora v diskusi během posterové sekce.

Z pravidel pro autory příspěvků:

1. Do Přihlášky příspěvku vložte název a souhrn příspěvku v dvojjazyčné verzi – české (slovenské) a anglické. Cizojazyční účastníci vkládají souhrn pouze v anglickém jazyce.
2. U přednášek přednesených v českém (slovenském) jazyce je možné použít doprovodný text a grafiku (PowerPointovou prezentaci) v anglickém jazyce.
3. Posterová sdělení mohou být vytvořena jak v českém (slovenském), tak anglickém jazyce.
4. Další pravidla pro autory příspěvků naleznete v záložce Přihlášky ve formuláři Přihlášky příspěvků.

 

Design provided by Free Website Templates.