Předběžný program úvodního bloku přednášek 2025

Eva Singrová, Petr Cuhra, Státní zemědělská a potravinářská inspekce: Úřední kontrola veganských a vegetariánských potravin v ČR.

Roman Pavela, Národní centrum zemědělského a potravinářského výzkumu (CARC), Praha: Tradiční zdraví prospěšné látky z rostlin v potravinách aneb hledání nových chutí, náhrad aditiv i způsobu prevence proti civilizačním chorobám.

Jana Hajšlová, VŠCHT Praha: Alternativní proteiny: současné výzvy pro vědu i praxi.

Lenka Kouřimská, Česká zemědělská univerzita v Praze: Hmyz jako potravina a krmivo: Od historie k budoucím výzvám a možnostem využití.

Jaroslav Čítek, Česká zemědělská univerzita v Praze, téma: Strategie pro snižování kančího pachu ve vepřovém mase.

Jiří Mazáč, Klára Štovčíková, Andrea Čamrová, Celně technická laboratoř, Generální ředitelství cel, Praha: Současné trendy v analýze potravin z pohledu CTL.

Milan Čertík, Ústav biotechnológie, STU Bratislava:Aplikácia nutrične obohatených agro-surovín pre produkciu potravín/krmovín pripravených pomocou fungálnych polosuchých fermentácii.

Pavel Dostálek, VŠCHT Praha: Nové trendy ve výrobě nealkoholických a nízkoalkoholických piv.

...

Program 2025

V neděli 18. 5. 2025 zahájíme konferenci v 16 h Setkáním se senzorikou v Respiriu v budově B Vysoké školy chemicko-technologické v Praze.
V pondělí 19. 5. 2025 bude od 8 h na Novotného lávce probíhat Registrace, odborný program zde začne v 9 h.
Podrobný program a časový harmonogram symposia najdete v dokumentu Program.

Sborník souhrnů sdělení 2025

Termín pro odeslání abstraktu do Sborníku souhrnů sdělení je 31. březen 2025. Sborník souhrnů sdělení z CzechFoodChem 2025 - Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin naleznete v dokumentu Sborník souhrnů.

Sborník příspěvků 2025

Termín pro odeslání plných textů do Sborníku příspěvků je 31. červenec 2025. Pro zaslání plného textu použijte, prosím, šablonu a pokyny pro vytvoření, které jsou uvedeny v sekci Ke stažení. Děkujeme autorům za dodržení formátování uvedeného v pokynech. Plný text zasílejte v MS Word ve formátu DOC i PDF.
Sborník příspěvků z CzechFoodChem 2025 - Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin naleznete po jeho zkompletování v dokumentu Sborník příspěvků.

Soutěž o nejlepší posterové sdělení CzechFoodChem 2025

Autor oceněného posteru získá volný vstup na příští ročník symposia. Vyhlášení vítěze proběhne při zakončení konference v úterý 20. května 2025.

Možnost hodnotit plakátová sdělení mají všichni účastníci symposia. Při hodnocení posterů je třeba se držet zejména těchto kritérií:

a) odborná úroveň (chemický popis, diskuse výsledků, uvedení v souvislostech)
b) originalita prezentovaných výsledků
c) srozumitelnost prezentovaných údajů
d) vědecký význam pro oblast potravinářství
e) formální správnost (chemometrie, srozumitelnost textu, grafické zpracování, apod.)
f) účast autora v diskusi během posterové sekce.

Z pravidel pro autory příspěvků:

1. Do Přihlášky příspěvku vložte název a souhrn příspěvku v dvojjazyčné verzi – české (slovenské) a anglické. Cizojazyční účastníci vkládají souhrn pouze v anglickém jazyce.
2. U přednášek přednesených v českém (slovenském) jazyce je možné použít doprovodný text a grafiku (PowerPointovou prezentaci) v anglickém jazyce.
3. Posterová sdělení mohou být vytvořena jak v českém (slovenském), tak anglickém jazyce.
4. Další pravidla pro autory příspěvků naleznete v záložce Přihlášky ve formuláři Přihlášky příspěvků.

 

Design provided by Free Website Templates.