Program úvodního bloku přednášek
Jana Dobešová, Ministerstvo zemědělství ČR: Fenomén dvojí kvality potravin z pohledu MZe.
Jan Pivoňka, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze: Dvojí kvalita potravin - báje versus fakta.
Jiří Koudelka, Dana Smělá, Státní zemědělská a potravinářská inspekce Brno: Dvojí kvalita potravin z pohledu Státní zemědělské a potravinářské inspekce.
Petr Cuhra, Státní zemědělská a potravinářská inspekce Praha, Jana Hajšlová, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze: Výsledky porovnání složení duálních potravin s využitím technik HRMS.
Karel Cejpek, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze: Vybrané chemické charakteristiky limonád slazených různými sladidly.
Zdeňka Panovská, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze: Dvojí kvalita potravin z pohledu senzorické analýzy.
Petr Tláskal, Fakultní nemocnice v Motole, Praha: Pohled na současná zdravotní rizika výživy.
Jiří Bureš a kol., Ústav pro státní kontrolu veterinárních biopreparátů a léčiv Brno, Jiří Drápal, Ústřední veterinární správa Státní veterinární správy Praha: Chemická rizika v potravinách živočišného původu v souvislosti s používáním veterinárních přípravků - aktuální situace a perspektiva.
Jana Dostálová, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze: Mýty o potravinách a výživě.
Důležité informace o symposiu
Vložné na symposium (tj. konferenční poplatek a stravné) činí 3550 Kč pro členy ČSCH a 3850 Kč pro ostatní účastníky. Podrobnější předběžné informace o organizaci a průběhu symposia, ubytování a dopravě autokarem z Prahy do Skalského Dvora a zpět najdete zde. Pro získání informací týkajících se účasti firem a firemních prezentací kontaktujte, prosím, organizátory (viz Kontakty).
Termín konání
Symposium se bude konat ve dnech 28. - 30. 5. 2018.
Místo konání
Symposium se bude konat na tradičním místě - Hotel Skalský Dvůr, Lísek 52, Bystřice nad Pernštejnem.
Odkaz na mapu.
Program
Program symposia najdete zde.
Soutěž o nejlepší posterové sdělení
Autor oceněného posteru získá volný vstup na příští ročník.
Sborník souhrnů sdělení
Sborník souhrnů sdělení ze XLVIII. Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin naleznete zde.
Sborník příspěvků 2018
Sborník příspěvků z XLVIII. Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin naleznete zde.
Nejlepší plakátové sdělení 2017
Cenu "CzechFoodChem Award 2017" získal kolektiv autorů z Ústavu konzervace potravin VŠCHT Praha ve složení M. Adamcová, M. Psotková a T. Škorpilová za posterové sdělení na téma "Využití čajového extraktu v masných výrobcích". Blahopřejeme!